Det har skjedd veldig mye med tysk rødvin de siste femten, tjue årene. Og en av de som har stått i spissen for den moderne tyske rødvinsproduksjonen, er Weingut Balthasar Ress.

Weingut Balthasar Ress er i dag en av de større, familieeide, vinprodusentene i Rheingau med hele 46 hektar land. Blant annet med marker i det klassiske Berg Schlossberg og Marcobrunn. Christian Ress overtok familieeiendommen i 2010 og er femte generasjon som drifter gården. Noe av det første han gjorde, var å investere i kjeller og i vinmarkene og fra 2016 er de sertifisert økologisk. Alle vinen som produseres, blir spontanfermentert og med minimal filtrering. Sammen med vinmakeren Dirk Würtz, arbeides det mot biologisk drift. Og som om alt dette ikke var nok, så er de også en av de opprinnelige VDP medlemmene. I dag så er Weingut Balthasar Ress etter min mening, blant de mest spennende vinprodusentene i Rheingau.

Balthasar Ress Von Unserm Pinot Noir 2018. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 269,90 Poeng 89/100

Ny årgang. Drua er Pinot Noir. En ung mørkerød farge. Riktig bra duft av kirsebær og med hint av villjordbær og urter. Fin fruktigsmak med en mild fylde. Lever opp til duften med sine bær. Godt balansert syre og sødme. Mild tannin. Lang, frisk ettersmak. Passer bra til lyst kjøtt eller grilla fisk. Meget bra kjøp!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.