Førstkommende torsdag slippes den meget omtalte 2010 årgangen fra Burgund.

Først var den en katastrofe og så ble den det beste som noensinne er produsert av vin i Burgund. Og når mange vinjournalister og skribenter hevder dette, våkner det en skeptiker og kverulant i meg. Hva søren vet vel journalister, vinsmakere og skribenter om det er den beste årgangen noen sinne? Hva med årgangen 1412 da? Hvordan var den? Og ennå mer skeptisk blir jeg når det er mange journalister skriver det samme med stort sett samme ordene. Det er litt for lett at man kan snakke noe opp i skyene når en hel flokk med eksperter mener det samme. Hadde de skrevet den beste i moderne tid, skulle jeg kanskje ha akseptert det.

Derfor var jeg nødt til å ringe en del venner i Beaune og av alle steder, Hamburg. Det er mennesker som arbeider med vin og er like store kverulanter som meg selv og derfor noen jeg tror på.

Og jo, 2010 årgangen er virkelig fantastisk. Bedre enn 2009, som var virkelig bra.

For å sitere noen andre som har uttalt seg om 2010 årgangen, så sier vinguru Laurent Gotti i Bourgogne aujourd’hui, ”Årgangen 2010 ikke er noe dårligere enn 2009. Tvert imot. ”

En av de andre guruene, Parker, sier ” Årgangen 2010 bæres av den fantastiske syren og friskheten som gjør Burgund til det det er. Jeg er begeistret.”

Problemet med dette slippet 7 februar, er at de slippes i Vinmonopolets spesialbutikker. Det vil si Vika og Valken som slipperUnknown rundt 550 burgundere hovedsakelig fra 2010-årgangen.. I tillegg har Vinmonopolet gitt et utvalg til CC Vest i Oslo, Kvadrat i Sandnes, Hamar og Sandefjord, under utvidet distribusjon.

Jeg har dessverre ikke kunne gå igjennom hele listen for å kunne si om noen slippes i f.eks Tromsø og har derfor heller ikke kunnet smake dem selv. Jeg vil komme tilbake til eventuelle anmeldelser.

Om du skulle finne noen av disse perlene, skriv en anmeldelse og jeg vil publisere den her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.