Det var Pol Roger som grunnla det berømte champagnehuset i 1849 og som bærer hans navn.

Han hadde begynte som négociant allerede som 18 åring og hadde det første salget i januar samme året som han grunnla vinhuset sitt. 1851 flyttet han til Epernay og grunnen for et av verdens mest berømte champagnehuset var lagt.

Katastrofen

1899 overtok sønnene Maurice og George og ingen ting kunne forberede dem på den katastrofen som skulle komme.  For å gjøre en lang historie korts, så sent på natten den 23. februar 1900 våknet folk i Epernay av et voldsomt brak. Det var kjellerne til champagnehuset Pol Roger som kollapset og 1,5 millioner flasker ble begravet og borte for alltid. Men drømmen og historiene om å finne dem under ruinene levde helt opp til våre dager.

© Michael Boudot/Champagne Pol Roger

118 år gamle flasker…

For en drøy måned siden, ble det en realitet. I forbindelse med utgravning til et nytt pakkeanlegg, kom de over et hulrom. Først fant de bare knust glass før de bokstavelig talt, falt over en hel flaske. De utvidet hulrommet og fant 19 flasker til.

Daglige Leder Trine Skorpen

Trine Skorpen, daglig leder ved vinfirma Vinetum AS,  snakket forleden med champagnehuset og hun forteller at det er en rimelige ekstatisk stemning der.

-Dette var et av fire mulige områder hvor det kan finnes flere flasker og nå vurderer de om de skal søke i de andre lommene, forteller hun.

– Hvis de bare finner 1% av alle flaskene som ble begravet i 1900, er det snakk om 15000 flasker. Hva som til sist blir en realitet vil tiden vise.

De hele flaskene som nå er funnet vil gå igjennom en prosess i veldig sakte tempo for å få ut bunnfall og gjøre flaskene klare til smaking.

– Vi synes dette er kjempespennende og håper de vil finne flere flasker fra denne tiden. Kanskje får vi lov å smake vinen ved en helt spesiell anledning hos Pol Roger i nær framtid, avslutter Trine Skorpen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.