Tre gode rødvin fra Beaujolais.

0

Jeg er ikke blant de som elsker Beaujolais Nouveau. 80 tallets jappestunt med å drikke uferdig vin har ødelagt utrolig mye for Beaujolais.

Og det er synd, for mye av de opprinnelige Beaujolais vinen var spennende og ikke minst var kvaliteten veldig høy i forhold til pris. Heldigvis, så er det nå en del av vinbøndene i Beaujolais som har ristet av seg Beaujolais Nouveau spøkelse og kommer med en rekke fantastiske viner.

Julien Sunier Beaujolais Régnié 2014, Frankrike, Burgund, Beaujolais. 88 poeng.

Fin, klar rødfarge. Nydelig duft av mørke bær som kirsebær og fine hint av sopp. Smaken er elegant. Saftig, fyldig og en fin frukt. Man kan jo nesten ikke kreve mer. Og når den samtidig har en veldig god balanse mellom syre og sødme, så er det ikke langt igjen før den er perfekt. Passer glimrende til småvilt og lyst kjøtt. Meget godt kjøp.

 

Dom. Dominique Piron Morgon La Chanaise 2014 Frankrike, Burgund, Beaujolais 88 Poeng

Vinen har den klassiske, rene, klare rødfargen. En lekker duft av mørke bær og et hint av fiken. Smaken er den herlige, litt rå smaken av beaujolais. Samtidig har den en elegant fylde, god frukt en veldig bra balanse mellom sødme og syre. Meget bra kjøp. Sa jeg den er mektig bra til lyst kjøtt?

 

Dom. Dominique Piron Beaujolais-Villages 2014 Frankrike, Burgund, Beaujolais 86

For bare å ha sakt det, her er det masser av vin for pengene. Fin rød farge. Nydelig duft av mørke bær. Smaken har den samme herlige råskapen som den overnevnte vinen. God fylde og fruktighet. Pen balanse mellom syre og sødme. Skal du ha andestek julaften, ja da er det denne du bør gripe til. Meget bra kjøp.

DEL
Forrige artikkelAdvent og gløgg hører sammen.
Neste artikkelBryggeriet Brasserie Meteor fra Alsace.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here