Bryggeriet Brasserie Meteor fra Alsace.

0

Det franske bryggeriet Brasserie Meteor fra Alsace ble opprinnelig grunnlagt 1640 som klosterbryggeri. Det vil si, aller først ble det startet som et lite klosterbryggeri i Weißenburg im Elsass på 800 tallet før det ble flyttet dit det ligger den dag i dag.

Bryggeriet ble kjøpt av Metzger familien i 1844 og kort tid senere giftet Haag seg inn i familien. Og fortsatt er det den samme familie som eier bryggeriet. Navnet Meteor fikk det først i 1925. Samtidig lanserte de Meteor Pils som har rimelig stor suksess i området. I dag produserer bryggeriet hele 500.000 hl øl.

Meteor de Nöel Terningkast 5

Dette er et morsomt juleøl. Ulikt det tradisjonelle norske juleølet med sin gyllene ravgule farge og et flott hvitt skum. God duft av sitrus, nærmere bestemt appelsinskall, humle og en anelse krydder. Smaken lever virkelig bra opp til duften med sin elegante fylde, fine sødme som er godt balansert av en anelse bitterhet. Og samtidig finner man den samme sitrusen og humle fra duften. Torsk til jule middagen? Ja, da er dette ølet for deg. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.