En godsak av en rødvin fra New Zealand.

0

New Zealand er det yngste vinlandet i den «Nye Verden».Det har vært dyrket vin på New Zealand i mer enn hundre år.

Den første vingården på New Zealand, ble anlagt i 1851 av den katolske kirken og det rundt Hawkes Bay. Men, den egentlige vinhistorien på New Zealand er bare 30-40 år og landet blir betraktet som verdens yngste vinland. Opprinnelig dyrket de først vin på Nordøya, men i dag er det mer og mer vanlig å dyrke vin på den langt kjøligere Sørøya.

Matua kommer fra det opprinnelige vindistriktet på New Zealand, nemlig Hawkes Bay. Og de er vel egentlig mest kjent for å lage noen fantastiske Sauvignon Blanc. Forøvrig noe de var de første til å dyrke på New Zealand i 1974. Men, de lager også noe riktig bra rødviner. Noe som vises med

Matua Single Vineyard Hawke’s Bay Merlot 2013, New Zealand, Hawke’s Bay. 88 poeng.

Her er det en flott mørkerød farge. En riktig bra duft av mørke bær som solbær og bjørnebær. Men også en sexy anelse krydder. Smaken lever glimrende opp til duften med sine mørke bær, sine elegante garvestoffer og virkelig fint balanserte syre og sødme. En god og lang ettersmak. Om jeg skal si noe negativt, så synes jeg prisen skulle vært litt lavere. Men, bra New Zealands viner er ikke billige. Meget bra kjøp.

DEL
Forrige artikkelForkjølelsesesongen.
Neste artikkelNominer det beste vinterølet!

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here