Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2016. En “wow” vin

Godt Drikke har tidligere skrevet om Zenato og deres fotoakademi.

Men de er så mye mer. Blant annet har de 95 hektar vinmark i Lugana i hjertet av de klassiske vinmarkene i Valpolicella. Og Zenato lager noen av de beste amaronevinene som Valplicella kan by på. Vingården Zenato har eksistert siden 1960, grunnlagt av Sergio Zenato. Etter Sergio Zenatos bortgang i 2008 har gården blitt driftet av hans hustru Carla barna Alberto, som kjellermester og Nadia som ansvarlig for markedsføring. Fortsatt driftes gården like kompromissløst som under Sergio for å holde kvaliteten oppe. Det til tross berømmelse og suksess.

Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2016. Italia, Veneto, Amarone della Valpolicella. Pris kr. 449,90 Poeng 92/100

Laget av druene Corvina 80%, Rondinella 10%, Oseleta 9%, Croatina 1%. Vakker mørkerød farge. Meget god duft av kirsebær, nøtter og fine hint av tre. Frisk og fyldig på smak. Tørr og konsentrert med en lett elegant sødme. Perfekt syre og sødme med en lett tannin. En lang og god ettersmak. Vinen er perfekt til vilt. En ekte «wow» vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.