Jeg har vært så heldig og få følge vinmakeren Wolf Blass i noen år. Og hans «Gold Label»  er kanskje noe av det beste fra Australia.

Opprinnelig kom han fra det tidligere Øst-Tyskland for sånn cirka 55 år siden. Etter å ha studert i DDR, Champagne, hvor han tok en master i ønologi og i England hvor han studerte Wolfang Franz Otto Blass var en læregutt da han ankom Australia som 27 åring. Dette beviste han også noen år senere, da han vant Jimmy Watson Trophy med sin Black Label tre år på rad. Den konkurransen er fremdeles ansett som kanskje den største i Australia. For Wolf Blass var dette starten på eksporten og suksessen fra Barossa Valle.

Wolf Blass Gold Label Shiraz. Australia. South Australia. Pris kr. 239,90 Poeng 92/100

Ny årgang Drua er Shiraz. Flott mørkerød på fargen. Duft av mørke bær, krydder og noe fat. Meget god fylde, frisk.  Lever opp til duften med plommer, mørke bær og fat. Perfekt balansert. Meget god tannin. En lang og god ettersmak. Passer sammen med biff eller vilt. Her er det virkelig mye vin for pengene. En ekte «løp og kjøp» vin.

Wolf Blass Gold Label Riesling 2017. Australia, South Eastern Australia. Pris kr. 199,90 Poeng 89/100

Druen er Riesling som navnet sier. Fargen er gyllen gul med et lite grønt skjær. Lekker duft av epler og sitrus. Hint av vinkjeller. Smaken har fin fruktighet, tørr, frisk med en god fyldighet. En meget bra balansert syre og sødme. Meget bra ettersmak. Passer fint sammen med fisk. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.