Jeg elsker å teste bag in box.

Ikke for at det er verdens beste vin, for det er det ikke, men for at det er den vinen de fleste av oss drikker. Så når jeg finner noen bag in box som holder bra klasse, blir jeg temmelig fornøyd. Og her er et knippe som er verdt å prøve.

Villa Wolf Pinot Noir  2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 459,90

Ny årgang. Testens beste. Drua er Pinot Noir. En fin rubinrød farge. Duft av kirsebær med et aldri så lite hint av fat. Frisk og fruktig med en bra fylde på smak. God balanse mellom syre og sødme. Bra tannin. En god og tørr ettersmak. En vin som vil passe glimrende sammen med torsk eller lyst kjøtt. Her er det virkelig mye vin for pengene. Meget godt kjøp.

Forco Vini Barbera Piemonte 2020 Italia, Piemonte. Pris kr. 402,90

Testen billigste vin. Drua er Barbera. Mørkrød farge med et lite blått skjær. Bra duft av mørke bær med hint av urter. Rund og fruktig på smak. Bra balansert syre og sødme. En helt ok tannin. God ettersmak. En vin som går bra sammen med lam. Her er det riktig mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

Francisco Gomez VID-A. Spania, Valencia, Alicante. Pris kr. 450,10

Druene er Syrah 30%, Monastrell 70%. Fin mørkerød farge. Frisk duft av mørke bær og hint av plommer. Smaken er fyldig og fruktig.. Fint balansert syre og sødme. Bra tannin. En lang og god ettersmak. Kan brukes til lam men passer også til vinterens gryter. Meget bra kjøp.

Hvitvin

Villa Wolf Riesling Trocken 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 440,40

Drua er riesling. Lysgul med et grønt skjær. Duft av sitrus, epler og hint av blomster.  Frisk og fruktig på smak. Lever riktig bra opp til duften med sine epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. Meget god ettersmak. En vin som fungerer både til salater og kos. Meget bra kjøp.

Franco Francesco Chardonnay. Italia, Piemonte. Pris kr. 449,80

Drua er Chardonnay. Lys guld farge med et grønt skjær. Frisk duft av epler, sitrus og hint av urter og blomster. Smaken er rund og fruktig med en bra fylde. Smaken lever fint opp til duften med epler og sitrus samt et fint hint av pærer. Riktig bra balansert. God ettersmak. Passer til kos og gjerne til skalldyr. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.