Vingården Azienda Agricola Molino ble etablert i 1953 av Giuseppe Molino. I 1978 overtok sønnen Mauro  den 12 hektar store gården, og det var egentlig da eventyret om de fantastiske vinene fra Mauro Molino begynte.

Før han overtok gården, hadde han utdannet seg som ønolog ved Scuola Enologica i Alba. Foruten om det, så samlet han erfaring gjennom flere år hos ulike vinprodusenter i Nord Italia. Så da han med solid erfaring og med diplom i handen overtok gården, var det for å lage høykvalitets vin. Han var den første, allerede det første året han hadde overtatt, som tappet vin på flaske og den aller første Barolo vinen han laget, kom i 1982. Og det er kanskje ikke så rart at han hadde suksess fra første flaske. Grunnen mener han selv, er at de har noen av La Morras beste vinmarker, Gattera, Bricco Luciani, Conca og Gallinotto. Drua Nebbiolo er naturlig nok i hovedfokus, selv om det også dyrkes litt Barbera og Dolcetta som tradisjonen nesten påbyr.

I dag…

I dag så driver han gården med sin sønn Mateo og datteren Martina. De har lagt om gården til organisk drift og vinen er elegante med mer frukt enn fat. Årlig så høster de cirka 70.000 flasker.

Vinsmaking

Den 21. februar kommer datteren Martina, i følge vin magasinet Decanter « a rising star» i vinverden, til Tromsø og presentere seks vin. Arrangementet blir som vanlig i annen etasje på G og vil koste 300 kr. pr person for medlemmer av Godt Drikkes Vinklubb med gjester eller 450 for andre. Moroa begynner klokken 19.00 og varer til vi er ferdig. Påmelding til vidar@godtdrikke.net

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.