En av mine favoritt vingårder, er Azienda Agricola Molino i Piemonte.

Gården ble etablert 1953 av Giuseppe Molino og han driftet gården fram til 1978 da sønnen Mauro overtok den 12 hektar store gården. Og det var vel da historien om de fantastiske vinene fra Mauro Molino begynte.

Mauro er utdannet ønolog fra Scuola Enologica i Alba og for virkelig ha fylt bagasjen med kunnskap, jobbet han i flere år hos forskjellige vinprodusenter i Nord Italia. Da han endelig følte seg moden til det, vendte han hjem til familiegården i Piemonte. Og med diplom og solid erfaring begynte han å produsere super viner og allerede første året, tappet han vin på flaske. Den første barolovinen han laget, ble sluppet i 1982 og han hadde suksess fra aller første flaske. Selv mener han det er på grunn av at de har noen av La Morras beste vinmarker. Nemlig Gattera, Bricco Luciani, Conca og Gallinotto. Naturlig nok, er Nebbiolo den drua som har hovedfokuset. Men de dyrker også litt Barbera og Dolcetta også. Noe som tradisjonene nesten forlanger.

I dag så driver han gården med sin sønn Mateo og datteren Martina. De har lagt om gården til organisk drift og vinen er elegante med mer frukt enn fat.

I dag

For noen dager siden, ble de ferdig med vinhøsten. På grunn av værprognosene, måtte de i år høste veldig kjapt om de ville unngå regn under høstingen. Så det har vært en meget hektisk periode med plukking, fermentering og jobb i kjelleren.

Første er juice fra Nebbiolo, andre er Barbera

– Våre Roero Arneis og Langhe Chardonnay har allerede avsluttet fermenteringsprosessen, og de modnes, den første i rustfritt ståltanker mens den andre modnes betongegg eller fat, skriver de i en mail.

– Når det gjelder våre røde, er noen av dem, som Barbera d’Alba, Barbera d’Asti, Langhe Dolcetto, Langhe Nebbiolo, klar for aldring mens Barolo fortsatt gjærer.

Så mens man venter på 2018 årgangen, så kan man nyte noen andre årganger som finnes på polet.

Mauro Molino Leradici Barbera d’Asti 2016. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 209,90 Poeng  89/100

En vin laget på hundre prosent Barbera. Vakker mørkerød farge. Fantastisk duft av røde bær, hint av blomster og litt trevirke. En herlig rustikk smak. En smal som en ekte barbera skal ha. Fruktig, fyldig med en fin lett sødme som balanseres perfekt av syren. Lett tannin og en elegant ettersmak. En vin som går glimrende sammen med grovt brød, tomater og oliver. En vin som bekrefter at livet er herlig. Løp og kjøp.Mauro Mauro Molino Barolo 2014.

Italia, Piemonte. Pris kr. 279,90 Poeng 89/100

Drua er Nebbiolo. Middels dyp rød farge. Bra duft av kirsebær med fine hint av tre og roser. Smaken har fin fylde, med riktig bra balansert syre og sødme.  Lever fint opp til duften og med en lett fruktsødme. Mild tannin. En bra ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med vilt eller lam. Her er det riktig mye barolo for pengene. Meget bra kjøp.

Til slutt, en som ikke finnes på vinmonopolet.

Mauro Molino Barolo DOCG Conca Italia, Piemonte Poeng: 92/100

100 %  Barolo. Fin mørkerød farge. Meget bra duft av kirsebær, lær og fat. Smaken er intens, fyldig med en meget bra tannin. Lever flott opp til duften med kirsebær og hint av plommer og fat. Perfekt balansert syre og sødme. En lang og fyldig ettersmak.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.