Weingut Carl Finkenauer var en av produsentene som deltok på Tromsø Øl- og vinfestival i år.

Vingården ble grunnlagt i 1907 men ble overtatt av Graf von Plettenberg i 2002. Heller ikke de er noen nykommere i vinmarkene i det tyske Nahe, hvor de har dyrket vin siden 1912.

I dag er det Falk Graf von Plettenberg, fjerde generasjon vinbonde som driver vingårdene. Han er utdannet agronom og ønolog ved vinuniversitetet i Geisenheim i Rheingau og produserte sin aller første årgang på egen gård i 2013. Men før han produserte sin første årgang på hjemmebane, arbeidet han i noen år for vinindustrien, stasjonert i Hamburg.

44bb5f_d81ee69fb74443fd8dba4f219f237a60

-2013 var en fantastisk årgang, i følge Falk Plettenberg. Det var komplett umulig å gjøre feil med druene dette året da kvaliteten var utrolig bra.

Da var det vanskeligere med 2014 årgangen da forholdene i vinmarkene ikke var særlig optimale. Men ut fra forholdene var han rimelig fornøyd.

Fremtiden for vingården ser spennende ut. Han holder på å legge om til biodrift og sakte men sikkert 3478701-1innfører han ny kunnskap og ny teknikk til gården.

Carl Finkenauer Grauburgunder trocken 2014 Tyskland, Nahe Terningkast 6.

Druen grauburgunder er kanskje mer kjent i Norge under navnet Pinot Gris. Her er fargen lysgyllen, fin duft av blomster, hint av urter. Smaken har samme blomster og urter som i duften men også et hint av sitrus som kler vinen. Bra fedme, god syre og en velbalansert ettersmak. Meget bra kjøp.

Carl Finkenauer Riesling trocken 2014 Tyskland, Nahe Terningkast 6.

En klassisk riesling fra Nahe. Flott gylden farge, fin duft av epler og sitrus. Vinen har en riktig god munnfølelse, bra fedme og en tett på perfekt balanse mellom syre og sødme. 3478001-1Man finner igjen eplene og sitrusen på smaken og da spesielt i den lange, men gode ettersmaken. Meget bra kjøp.

Carl Finkenauer Rivaner trocken 2014 Tyskland, Nahe Terningkast 4.

Hva skal man si. Litt skuffende etter å ha smakt de andre vinene fra Weingut Carl Finkenauer. Fargen er lysgul, en litt enkel duft av blomster, sitrusen og krydder. Smaken er egentlig helt grei, men mangler det ekstra som gjør Rivaner til en spennende vin. Her finner man igjen sitrusen fra duften, en fin tørr start, en helt grei ettersmak… Men det er ikke en vin som får en til å juble.

Et lenger intervju med Falk Plettenberg kommer neste søndag.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.