Skal du leve et langt liv med svømmedyktige sædceller og et godt immunforsvar, så er det vin som gjelder.

Det er ikke den ting som ikke rødvin er bra for. Nå viser en rapport at rødvin kan øke kvaliteten på menns sædceller. Forskere ved Nofer Institute of Occupational Medicine i Lodz, Polen, har kommet fram til at menns drikkevaner er viktig for produksjonen av sædceller. Undersøkelsen omfattet 344 menn som ble bedt om å beskrive deres livsstil i form av mat og alkohol. Ifølge Wine Spectator, ble det funnet at menn som drakk moderate mengder rødvin, det vil si minst tre ganger i uken, produserte mye sterkere sperm. Det handler om at halsen på cellene var mye sterkere enn hos avholdsmennene sine. Og som kjent, sterk hals gir noen sinnsykt gode svømmere. Det skal legges til at et moderat inntak av kaffe og en generelt avslappet livsstil hadde også en positiv effekt. Hele rapporten er tilgjengelig på Systems Biology i Reproductive Medicine.

Et langt liv.

Men, det er ikke bare sædceller som blir bedre og raskere ved inntak av alkohol.  Man blir gammel også. Ny forskning viser at flertallet av de som drikker moderate mengder alkohol lever lenger enn de som ikke drikker i det hele tatt.

Et forskerteam ledet av Charles Holahan ved University of Texas har undersøkt mer enn 1800 mennesker i løpet av en tjue års periode. Deltakerne var alle i alderen 55 til 60 år ved studiestart. 69 prosent av dem som helt avsto fra alkohol døde i denne perioden. Av de som drakk store mengder alkohol døde bare seksti prosent, og blant de som drakk moderat, det vil si mellom 1 til 3 enheter om dagen, var tallet nede i 41 prosent. Med andre ord, det er farlig å være avholdsmann. Studien er publisert i tidsskriftet Alcoholism, Clinical and Experimental Research.

Godt immunforsvar.

hvitvintestDet er nesten utrolig hvor mye som det forskes på det helsefrembringende ved å drikke vin. Forskere har tidligere vist at folk som har et moderat forbruk av vin eller annen alkohol generelt har bedre helse og et bedre hjertekar funksjon enn avholdsfolk . En ny studie fra University of California Riverside og Oregon Health & Science University antyder at den gode helsen til moderate drikkere, kommer av at vin forbedrer immunsystemet.

Studien inkluderte tolv makakaper – disse apene har et immunsystemsom som i stor grad ligner på menneskers .

Apene ble delt inn i to lag . Alle fikk de både mat og vann , mens det ene laget fikk i tillegg sukker vann , mens det andre laget fikk drikke vin. De hadde fri tilgang til alkohol og fikk selv lov til å bestemme hvor mye alkohol de ville forbruke . Og akkurat som med mennesker drakk noen av apene for mye , mens andre nøyde seg med et moderat forbruk .

Før forskingen begynte ,  ble alle apene vaksinert mot kopper. Hos alle apene reagerte  immunsystemet helt likt. Forskerne fulgte nå de to gruppene i fjorten måneder , og når halve tiden hadde gått , ble apene igjen koppe vaksinert. Nå viste det seg at immunsystemet på apene som hadde et høyt alkoholforbruk , ikke reagerte på langt nær så sterkt på vaksinen , som den første gangen . De små tørste apene hadde dermed svekket sitt immunforsvar . På avholdsapene, var reaksjonen den samme som første gang . Mens hos de moderat drikkene apene, reagerte immunsystemet betydelig sterkere. Med andre ord, de hadde forbedret sitt immunforsvar .

Du kan lese mer om studien på Oregon Health & Science University sin hjemmeside .

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.