Vin fra Rheingau.

Rheingau, er etter min mening, verdens beste hvitvinsdistrikt. På sine 2900 ha, produserer de noe av det beste som er å oppdrive av riesling viner.

I følge myten, sto Karl den Store på andre siden av Rhinen en gang på 800 tallet og så hvordan snøen smeltet på åssidene. Og, fortsatt i følge myten, mente han at det ville være et perfekt sted å dyrke vin. Og det hadde han jo rett i.

Et av de meste berømte steder der det produseres vin i Rheingau, er Kloster Eberbach. Grunnlagt av erkebiskop Adalbert i 1116. Som den gode munk han var, slapp han unna toll og skatter på Rhinen ved å be for tollere og andre syndere. På den måten vokste klostret til en av de aller viktigste maktfaktorene i distriktet.

Sånn rent personlig, kunne jeg tenkt meg å ha vært pasient i kloster hospitalet, da den viktigste medisinen ved behandling av syke den gang, var fire liter vin om dagen.

Fortsatt, den dag i dag, produseres det fantastiske viner på Kloster Eberbach. Nå er det ikke munker som produserer vinen, men den tyske staten.

En av vinene om finnes på vinmonopolet, er Steinberger Riesling Kabinett. Halvtørr.

Den har en flott, fruktig duft, en vakker gulgrønn farge. Smaken har en fin sødme som balanseres av en perfekt syre. Ettersmaken er lang, med masser av grønne epler.

Rheingau rieslinger passer perfekt til ost, da syren i vinen og ostene er eksakt de samme. Så, ostene og vinen forsterker hverandre på en fantastiske måte.

Ellers passer denne vinen veldig bra til sjømat.

Som mange av vinene fra Rheingau, er dette et røverkjøp da prisene i Rheingau ikke har steget noe særlig de siste tjue årene. Vinen kan gjerne lagres i 8-9 år. Om man har tålmodighet til slikt, for den smaker allerede veldig bra.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.