Vin fra La Mancha, Ulterior Garnacha Parcela No 6

Vingården Bodegas Verum i Castilla La Mancha ble grunnlagt av Elias Lopez Montero som et prosjekt for noen år siden. Et prosjekt som fokuserer på «high-end» vin og biodynamisk dyrking.

Her eksperimenterer han med druetyper med lang syklus som skal kunne beholde et godt syrenivå til tross for stadig varmere klima. Vinene han jobber med er Tinta Velasco, Graciano, Albillo Real og Garnacha. Foruten om det, har Elias tatt i bruk gamle amforaer. Først og fremst  da han mener det gir en unik mikro-oksidasjon som passer perfekt for vinene han lager. Og han har klart det formidable å bevise at høy kvalitet kan kommer fra La Mancha. Et distrikt som historisk sett er kjent for altfor mye bulkvin produksjon. Foruten om Bodegas Verum, har han også en liten vingård i Patagonia i Argentina hvor han lager blant annet Verum Patagonia Pinot Noir.

Ulterior Garnacha Parcela No 6. Spania, Castilla La Mancha, La Mancha. Pris kr. 195,- Poeng 88/100

Drua er Garnacha. Fin middels rød farge. Duft av friske røde bær. Rund og god på smak. Samme bær som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. Lett tannin. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til lam og kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.