Som Godt Drikke har skrevet en rekke ganger tidligere, rosévin er ikke lenger en vin beregnet på fyll og «pooldrink» med masser av is.

I dag er rosévin like seriøst som all annen vin og kvaliteten på rosévin har økt noe helt formidabelt de siste femten, tjue årene.  I dag er vinene, i alle fall mange av dem, friskere og fruktigere, og variasjon og utvalg er massivt. Flere kvalitetsbevisste produsenter lager nå rosévin, og det merkes.

Jeg har smakt meg gjennom en rekke rosévin de siste månedene. Og det var mye bra, men også en del temmelig medioker vin.

Amirault Bourgueil Rosé d’Équinoxe 2019. Frankrike, Loire, Bourgeuil. Pris kr. 279,90 Poeng 88/100

En riktig spennende rosévin som er laget på Cabernet Franc. Lys rosa på farge. Gode dufter av bringebær og fersken. Smaken er fruktig og frisk. Bra fylde. Lever opp til duften. Meget bra balansert syre. Lang, frisk ettersmak. Passer til grillet fisk og til kos. Meget bra kjøp.

Gustave Lorentz Pinot Noir Rosé 2020. Frankrike, Alsace. Pris kr. 166,50 Poeng 87/100

En rosévin som er laget på Pinot Noir. Lyserosa på fargen. Dufter av røde bær, sitrus og blomst. Smaken har en lett sødme med bra syre. Frisk og lett, riktig god ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt og ikke minst med venner på terrassen. Meget bra kjøp.

Banfi Centine Rosé 2019. Italia, Toscana. Pris kr. 179,90 Poeng 85/100

Druene er Sangiovese 60%, Cabernet Sauvignon 20%, Merlot 20%. Fin rosa farge. Dufter av sitrus, skogsbær. Fyldig og frisk smak. Rund og behagelig i munnen. Bra  syre og sødme. God ettersmak. Passer bra sammen med fisk og kos. Meget bra kjøp

Brochard Sancerre Rosé 2019. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr. 213,- Poeng 84/100

Vinen er laget på Pinot Noir. Fin, klar rosa farge. En bra duft med sitrus og modne kirsebær. Frisk, fruktig med bra fylde på smak. Bra balansert. En frisk ettersmak. En vin som fungerer bra som en aperitiff eller til fisken. Meget godt kjøp.

Gobelsburg Cistercien Rosé 2017. Østerrike, Niederösterreich, Kamptal. Pris kr. Poeng 84/100

Druene er Zweigelt 80%, Pinot Noir 10%, St. Laurent 10%. Fin rosa farge. Bra duft av røde bær med en anelse lime og blomster. Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften med bær, litt sitrus. Virkelig bra balansert sødme og syre. Lang og god ettersmak. Passer best til kos. Meget bra kjøp.

Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr 149,90 Poeng 84/100

Pinot Noir. Lys rosa på farge. Herlig duft av røde bær, litt sitrus og en anelse blomst. Smaken er frisk, fruktig med bra fylde. Lever fint opp til duften med sine bær og sitrus. Bra balansert. En tørr og fin ettersmak. En vin til kos. Mye vin for penga.

Heaven Scent rosé 2019. Italia, Veneto, Bardolino. Pris kr. 169,90 Poeng 82/100

Druene er Rondinella 30%, Corvina 70%. Fin lys rosa farge. Duft av sitrus, markjordbær og hint av blomster. Smaken er frisk og fruktig med en ok fylde. Lever opp til duften med markjordbær, en anelse sure kirsebær og balansert syre og sødme. En lang, tørr og fin ettersmak. Vin til kos.

Black Tower Rosé 2020. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 109,90 Poeng 79/100

Drua er noe så uvanlig for tysk rosévin som Tempranillo. Fin rosa farge. Bra duft av rød frukt, hint av. Smaken er rund og bløt med en god frisk fylde. God balanse. Bra lengde på ettersmak. En riktig kosevin. Bra kjøp. Mye vin for penga.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.