Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Han sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap. Ikke en kvinne, men vin.

Eric Texier gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og gikk i lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han produserte sin første årgang i 1995. Med sin unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og presisjon, har det med årene, gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.  Mye på grunn av hans engasjement for bærekraftig tilnærming til vinen. Noe som gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk. Og ikke nok med det,  han følger også mange av de biodynamiske prinsippene.  Eric Texier tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker.  Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.

I dag har Eric Texier  ca. 10 hektar vinmarker langs elven Drome i Rhonedalen og i Macon. Signaturvinene hans er syrah baserte, og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème i Nord Rhone samt fra Saint Julien en Saint Alban helt nord i Syd Rhone. Et område som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarkbøker. Eric Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer. Han bruker normalt hele klaser med relativ kort maserasjon, modning på betong eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt  – uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroir-drevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og med god tekstur.

Texier Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2021. Frankrike , Rhône , Crozes-Hermitage. Pris kr. 239,- Poeng 89/100

Laget på druene Grenache 85%, Marsanne 5%, Clairette 5%, Chasselas 5%. Litt disete mørkerød farge. God duft av bringebær, jordbær og hint av noe blomsteraktig. Frisk og fruktig på smak med en bra fylde. Samme bringebær som i duften men også litt kirsebær. Meget bra balansert syre og sødme. Bra tannin og en meget god ettersmak. Smakte vinen sammen med grillede lammekoteletter. Slettes ikke dumt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.