Evangelos Tsantalis Vinhus og Destilleri ble grunnlagt i 1890 i Thrace, som ligger i det østlige Hellas.

I 1945 etablerte Tsantali et destilleri i Thessaloniki og i 1970 ble vinhuset i Naousa grunnlagt. I dag er det tredje generasjon som viderefører grunnleggerens visjoner gjennom å lage viner, tsipouro og ouzo. Omsorg og hengivenhet for yrket står i fokus, alltid med den samme hemmelige oppskriften. Første eksport av Tsantali-viner skjedde i 1973. I 1991 overtok Tsantali vinhuset Rapsani – med beliggenhet på Olympus-fjellet ­– fra det greske landbruksdepartementet. Mavroudi er en lokal drue som sammen med vinmarken der den vokser ble gjenopplivet av Tsantali-familien på midten av 1990-tallet. Mavroudi betyr svartaktig på gresk og beskriver vinens dype røde farge.

Nr. 76572

Tsantali Kanenas Red (rød)

Hellas/ikke stedsangitt/2019/13 prosent

Kr. 199,90 (bestilling)

Ny årgang! Likt med Mavroudi og Syrah. Ingen fatkontakt. Dyp rød. God duft av røde bær, plommer, kirsebær og deilige krydder. Smaken er fyldig med mer bær. Behagelige garvestoff som balanserer. God ettersmak. Til småvilt og gode oster. Tåler 4-5 år i kjelleren. Solid femmer!

Nr. 76571

Tsantali Kanenas White (hvit)

Hellas/ikke stedsangitt/2020/13 prosent

Kr. 199,90 (bestilling) 

Ny årgang her også. Likt med Muscat of Alexandria og Chardonnay. Lys gul. Starter med tropiske frukter, et godt sitruspreg, blomster og urter. Grei friskhet med gode syrer og mer frukt. Gir en god, balansert avslutning. Alene eller til fisk og hvitt kjøtt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.