Vinene Castello di Gabbiano og Cavaliere d’Oro har vært dyrket helt siden 1464. Da skrev tjenestemenn fra Republikken Firenze at vin og olivenolje var den mest verdifulle råvaren i distriktet.

Man vet at Castello di Gabbiano har en historie helt tilbake til 1124. På den tiden tilhørte slottet en av de viktigste bankfamiliene i Firenze, Bardi, som i andre halvdel av det trettende århundre som utvidet slottet ved å bygge murer i en typiske Guelph-stil. Slottet forble i Bardis eie til tidlig på 1400-tallet, da det ble overtatt Soderini-familien, en av de mest politisk innflytelsesrike familiene i Firenze.

Det var Pier Soderini som sto for ombyggingen av Gabbiano i Fattoria ifølge arkivene fra 1480. I løpet av det neste århundre ble nye bygninger lagt til. Til slutt ble slottet en stor firkantet bygning, som fungerte som en stor borg.

På 1800 tallet og ble det utført forskjellige restaureringsprosjekter, som alle respekterte slottets arkitektoniske historie. Dette inkluderer det nyklassiske private kapellet som ble bygget på 1800-tallet under eierskap av Del Turco-familien. I dag er det Treasury Wine Estates som er eiere.

Federico Cerelli
Federico Cerelli

Federico Cerelli  begynte som vinmaker på  Cavaliere d’Oro i 2011. Det var da slottet ennå ble kalt Castello di Gabbiano.  Frederico kom med  10 års erfaring fra prestisjetunge italienske vinprodusenter og da spesielt fra Toscana og vinregionene Chianti Classico. Og i dag bærer vinen fra Cavaliere d’Oro virkelig preg av kunnskap og eleganse.

Cavaliere d’Oro Bellezza Chianti Classico Gran Selezione 2018. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 379,90 Poeng 92/100 Importør: Treasury Wine Estates Norway AS

Cavaliere-dOro-Bellezza-Chianti-Classico-Gran-Selezione
Cavaliere d’Oro Bellezza Chianti Classico Gran Selezione 2018

Ny årgang. Drua er Sangiovese. Rubinrød farge. Duft av kirsebær med litt krydder og fat i bakgrunnen. Frisk og fruktig. Bra fylde. Samme bær og fat som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. Riktig bra ettersmak. En vin som vil fungere riktig bra sammen med pasta. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.