Av og til faller man over noe som er utrolig spennende. Noe man aldri har smakt eller opplevd før.

En sånn opplevelse er Dog Point fra Marlborough i New Zealand. Navnet på vingården stammer fra de første sauegjeterne i området. Det skjedde at de mistet hundene sine, eller hundene rett og slett stakk av og dannet flokker som angrep de sauene. Til slutt var det så ille at bosetterne ble tvunget til å velge fra hundene og området ble kalt Dog Point.

organicsustainablevineyardsdogpointEn av de første gårdene.

Dog Point er en av de første private vingårdene i Marlborough. Noe som betyr at de også har de eldste vinstokkene. De fleste stokkene er fra tidlig 1970 tallet.

I dag drives Dog Point økologisk, så på de hundre hektarene land så finnes det også cirka 2000 sauer som holder gresset ned og gjødsler der de går.

dog-point-chardonnayDog Point Chardonnay 2014, New Zealand, Marlborough 92 poeng.

Gul med streif av grønt på fargen. Nydelig duft av sitrus, eikefat og hint av eple. Smaken er fantastisk. Her er det en god fylde, bra smak av frukt og en perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til kos men også til for eksempel kylling. Meget bra kjøp.

Dog Point Section 94 2014 New Zealand, Marlborough 91 poeng.

Gylden grønn på fargen. Lekker duft av sitrus, gule epler, eikefat og hint av blomster. Smaken er konsentrert, fyldig med riktig bra munnfølelse. Samme frukt som i duften og en riktig bra balansert syre og sødme. Lang og nydelig ettersmak. Passer glimrende sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.