Villa Cordevigo ligger midt i det vakre Bardolino området i Veneto. Cirka  20 minutter fra Verona og sju kilometer fra Garda Sjøen. Midt mellom vinmarker, olivenlunder og flust med fred og ro.

Drømmer du om en sjeldent god opplevelse, så er det her du kan finnen den. Det er nemlig ikke uten grunn at stedet blir betegnet som et av Italias beste Herregårds hoteller.

Historie.

 

Litt fra den engelske parken. Foto: Villa Cordevigo Wine Relais

Selv om hotellet og restaurantene hadde offisiell åpning i Mars 2011, er stedet betraktelig eldre enn som så. Rent faktisk så finnes det dokumentasjon på at romerne holdt til her 300 – 400 f.kr. Men den gamle Venetianske Villaen er langt yngre. Den ble bygget i barokk stil på midten av 1600 tallet. Egentlig er det vel gammelt nok.  Den eldste delen på eiendommen,  er kapellet som er fra 1400 tallet. Og som ikke det er nok at det er gammelt, kapellet inneholder over 3000 relikter, samlet av den ivrige biskopen Marcantonio Lombardo som avsluttet samlingen 1780. Og hele samlingen kan du oppleve og se da den er katalogisert og deler er utstilt i kapellet.

Kapellet sett fra porten.

Villa Cordevigo har opp igjennom tiden vært bosatt av fire forskjellige adelsfamilier. Felles for alle har vært at de har dyrket vin og drevet landbruk. Den vakre engelske parken, var opprinnelige en grønnsak og urtehage, før den ble konvertert til engelsk park mellom 1700 og 1800 tallet.

På begynnelsen av 1900 tallet giftet kjøpmannen Gaetano Dolci seg inn i den siste adelsfamilien på Villa Cordevigo. Og det var heldig det, for han sørget for å rette opp økonomien og sørget for at det hele endte i ruin.  Han og hans hustru Giuseppina fikk tre barn, Louisa, Carlo og Franco. Og det var siste mann som overtok herregården. I 1952 giftet han seg med Valda Balesteri, men dessverre døde de barneløs. Arven gikk til Valdas bror og sakte men sikkert forfalt gården, markene og økonomien. I og med at Villa Cordevigo er et kulturminnesmerke, grep staten inn. Enten måtte arvingene selge ellers ville staten overta.

Renoveringen…

I 2001 overtok Vigneti Villabella, eid av de to familiene Delibori og Cristoforetti. Godset som de kjøpte med sine 112 ha vinmark og olivenlunder, bar sterkt forfallet. Så noe av det første de gjorde var en grundig gjennomgang av hele eiendommen for å finne ut av hva som kunne bevares og hva de var tvungne til å fjerne.

I 2004 begynte den nennsomme renoveringen.

– Alt av barokke skulpturer og andre kunstverk som man ser på godset i dag, ble restaurert, forteller daglig leder for Villa Cordevigo, Nicola Apuzzo. Kunstverk som man ser i de ulike rommene og i den praktfulle engelske parken.

– Hovedbygningen ble satt i stand samt at man innredet barområdet og resepsjonen. Innkvarteringen er i hovedvillaen og i bygningens to fløyer. Alle rommene har møbler fra den aktuelle perioden. Enten nylagde i barokk stil eller som ekte antikviteter. De klassiske rommene har king size-senger og baderom av terrakotta eller marmor. Der det var mulig, har de bevart de gamle steinpeisene og de massive takbjelkene i tre. De fleste rommene har utsikt enten til den Italienske hagen eller til den engelske parken. Og noen rom har utsikt over de fantastiske vinmarkene og oliventrærne.

Chef Giuseppe D‘Aquino

En stjerne i Guide Michelin

Den samme elegante restaureringen og oppbygningen ble gjort med Bistroen og restauranten ”Oseleta. ” De ble lagt til den fløyen som vender ut mot hagen og vinmarkene. Det er chef Giuseppe D’Aquino som har bygd opp og leder restauranten. Han kom i 2010 og fra den offisielle åpningen i mars 2011 og på bare to år, i mars 2013, fikk de sin første Guide Michelin stjerne. Maten er inspirert av hans hjemby Napoli med tomater, middelhavsfisk og mozzarella som han på en fantastisk måte kombinerer med lokale venetianske produkter og får fremdet lokale kjøkkenet. Vil man unne seg en livs opplevelse, så nyt en sjuretters meny med vinmeny. For vinen er primært fra markene rundt Villa Cordevigo og fra Vigneti Villabella. Og er det ikke en vin som de kan produsere selv, men som passer til en spesiell rett, leter de til de har funnet den perfekte vinen.

Også Bistoren, som forøvrig har samme kjøkken som restauranten, lager, eller ennå riktigere, skaper mat som man drømmer om. Om det er pizza eller mer avansert.

Mer enn mat og vin…

Om man ønsker mer aktivitet enn vin og mat, så finnes det muligheter for Spa, tyrkisk bad, sauna og andre behandlinger. Det finnes en utendørspool og et treningssenter. Liker man mosjon på en litt mer behagelig måte og i et mer bedagelig tempo, finnes det mulighet for å låne sykler og sykle i mellom vinmarkene med piknikkurv. Eller besøke noen av de andre lokale vingårdene og smake hva de produserer.

På tross av at man krever langbukser og lukkede sko for menn i restauranten, er stemningen avslappet og usnobbete. For er det noe man kan på Villa Cordevigo, er det å gi gjestene et uforglemmelig opphold. Av et utrolig kompetent personale. Jeg har stor forståelse for at den britiske avisen The Telegraph ga 10 av 10 poeng til Villa Cordevigo i deres reisebilag. Fra meg får de også topp poeng.

Allé
Foto Kristin Ballovarre.

Kontakt: 

Villa Cordevigo Wine Relais – Località Cordevigo
37010 Cavaion Veronese (VR) Italy
tel. 39 045 72 35 287
info@villacordevigo.com

http://www.villacordevigo.it

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.