Forleden var jeg med på en digital vertikalsmaking med Piero Mastroberardino fra vingården Mastroberardino i Campania.

Familien Mastroberardino har laget vin i mer enn 17 generasjoner i Provincia di Avellino, i Campania-regionen i Italia.

Dagens vingård ble grunnlagt 1878 og er på cirka 60 hektar. De er viden kjent for sine  Taurasi DOCG viner samt deres enorme jobb for å identifisere og bevare gamle druesorter som Greco og Fiano. Det er kanskje ikke så merkelig at arbeidet til familien Mastroberardino, spesielt Antonio Mastroberardino, med stor respekt og kjærlighet kalles «drue arkeologene.»

Det er også familien Mastroberardino ligger bak Villa dei Misteri-prosjektet i Pompeii. Et prosjekt som gjenskaper vinene fra den gamle romerske byen ved å beplante vingårder som ble ødelagt av utbruddet av Vesuves i 79 e.Kr. De bruke de samme gamle druesortene som de brukte den gangen samt dyrkning og produksjonsmetodene.

Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 2014. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 484,90 Poeng 96/100

Dessverre for meg så hadde vinen korksmak. Men for et år siden skrev jeg: Druen er Aglianico. Vakker mørkerød farge med et bitte lite brunt skjær. En drøm av en duft av mørke bær, plommer og små hint av sjokolade. Frisk og fyldig med en fantastisk konsentrasjon. En perfekt munnfølelse og en perfekt balansert syre og sødme. Meget fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt. Kan lagres de neste femten, tjue årene. Men under smakingen, fortalte Piero Mastroberardino at vinen kan lagres de neste 60 årene. Dessverre kommer jeg aldri til å kunne bekrefte dette.

Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 2012. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 849,90 Poeng 94/100

Druen er Aglianico. Fargen er mørkerød med et lite brunskjær. En fantastisk duft med mørke bær, plomme og en anelse sjokolade. Konsentrert, frisk med en meget god fylde. En perfekt munnfølelse og en perfekt balanse. Meget bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt. Drømmevin

Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 2007 Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 1149,90 Poeng 93/100

Laget på Aglianico. Dyp rød. Meget bra duft av mørke kirsebær med hint av tre og lær. Flott fylde med en lekker fruktighet. Samme bær som i duften. Perfekt balansert. Lang lekker og fruktig ettersmak. En vin som balanserer med grillet biff eller lam. Meget bra kjøp

Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 1998. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 749,90 Poeng 93/100

Fargen er mørkerød med et lite brunskjær. Duft av mørke bær, plomme og en anelse tobakk. Fortsatt riktig  frisk med en meget god fylde. En perfekt munnfølelse og en perfekt balanse. Meget bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.