Vacheron Le Rosé XVII 2019, en fantastisk rosévin fra Loire.

Familien Vacheron har dyrket vin i århundrer. Men som mange andre i Sancerre, så ble de rammet hardt av vinlusas herjinger i 1886. For å slippe eiendomsskattene, var de tvunget til å leie ut markene mens familien jobbet som befraktere.

På begynnelsen av 1900 tallet ble den nye vingården skapt. Maurice Vacheron begynte å dyrke vin på cirka en hektar land. Neste generasjon, , Jean Vacheron, økte gården til fire hektar. Men det var først på femti og sekstitallet at det begynte å ta av og gården vokste både i ry og størrelse.

I dag så er det kusinene Jean-Laurent og Jean-Dominique som drifter gården som nå er i underkant av 50 hektar. De har også begynt å kjøpe opp små vinmarker i Guigne Chèvre, En Grands Champs, Paradis og Chambrates.  Gården ble sertifisert organisk i 2004 og biodynamisk i 2008. De dyrker 34 hektar Sauvignon Blanc og 11 hektar Pinot Noir. Totalt produserer de mellom 250 – 300 000 flasker hvert år.

Vacheron Le Rosé XVII 2019 Frankrike, Øvrige.  Pris kr 329,90 Poeng 90/100

Druen er Pinot Noir. Fin lys oransje på fargen. Duften har røde bær og hint av blomst og sitrus. Fyldig og frisk smak. God munnfølelse. Lever opp til duften med røde bær og små hint av blomster. Bra balansert syre og sødme. Meget god ettersmak. En vin som går godt sammen med både lyst kjøtt og som kos med venner. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.