Monte del Frà er en av de fremste eiendommer i Valpolicella og Custoza for produksjonen av kvalitetsdruer – takket være beliggenheten.

Etter 62 år eies fortsatt selskapet av Bonomo-familien. Andre generasjon er representert av to brødre, Eligio og Claudio, som allerede har inkludert tredje generasjon, Marica, Silvia og Massimo. Monte del Frà betyr munkenes åsside som ligger i hjertet av Custoza DOC, syd-øst for Gardasjøen. Som 25 åring, i 1958, grunnla Massimo Bonomo gården. Navnet Frà stammer fra den venetiansk dialekten og betyr kloster. I det historiske biblioteket i Verona viser et dokument fra 1629 at klostret forpaktet 25 parseller med vinstokker og frukttrær til lokale familier. Leien var to kurver med blå druer og seks kasser med forskjellige grønnsaker til klosteret. Bonomo overtok vinmarkene 1958 og i dag er gården på 65 hektar.

terning 5

Monte del Frá Valpolicella Classico Nr. 9212701

Monte del Frá del Magro Custoza Superiore (hvit)

Italia/Veneto/2022/13 prosent

Kr. 174,90 (basis)

Importør: Palmer Wine AS

 

En DOC-vin laget på hele fem druer – mest Garganega og Cortese. Gulgrønn. Har et grønt preg samt modenhet, eple, steinfrukt og urter. Smaken åpner med sødme som går over i bittertoner. Mer fra duften samt mineraler. God lengde med mer bitterhet. Til sjømat og hvitt kjøtt. Svak femmer!

terning 5

Monte del Frá Valpolicella Classico Nr. 10090101

Monte del Frá Valpolicella Classico (rød)

Italia/Veneto/2022/12,5 prosent

Kr. 209,90 (bestilling)

Importør: Palmer Wine AS

 

Åtte deler Corvinone og Rondinella. Klar rød. God frukt, noe bær, krydder og en del urter. Smaken er saftig med krydder, noe svart lakris og sødme. Grei utgang. Alene eller til lyst kjøtt og lam fra grillen. Svak femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.