Vingården Fratelli Serio & Battista Borgogno holder til på toppen av de legendariske vinmarkene Cannubi i Barolo. Og i dag er det femte generasjon som drifter gården.

Cannubi ble omtalt som noe unikt allerede på 1700 tallet og vinene fra vinmarkene var viden kjent.

Vingården Fratelli Serio & Battista Borgogno ble grunnlagt 1897 av Cavalier Francesco Borgogno. Vinen ble den gangen solgt i den lille tavernaen til Cavalier Francesco Borgognos hustru i Barolo. Men riktig fart på sakene ble det med 3. generasjon på gården, Serio Borgogno. Allerede som ung mann reiste han til Frankrike for å lære mer om vin og vindyrking. Og fant ut at det som var holdbart i det lange løpet, var å droppe alt som het trender og dyrke frem potensiale i fra markene og tradisjon. På tross av at Cannubi ikke var særlig kjent på den tiden, klarte han å selge vinene sine til stor sett hele verden… og ikke minst fikk han frem navnet Cannubi.

I dag er det fjerde og femte generasjonen som arbeider på gården. Marco Bolla, ektemannen til Anna Borgogno, Serio Borgogno eldste datter, er i dage den som drifter gården og kjelleren. Siden 2010 sammen med deres eldste datter Emanuela Bolla. Og fortsatt gjelder Serio Borgognos filosofi. «Følg tradisjonene, ikke glem opprinnelsen din og beskytt dem».

Fratelli Serio & Battista Borgogno har i dag cirka 3 hektar land i Cannubi. Ikke for at de ikke vil ha mer, men det er komplett umulig og kjøpe mer land. En annen sak er at Cannubi er Barolos dyreste vinmarker.

Serio et Battista Borgogno Barolo Cannubi Riserva 2012. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 560,- Poeng 93/100

Drua er Nebbiolo. Fargen er dyp rød med et lite brunt skjær. Lekker duft av mørke bær. Fat og tørkede blomster.  Meget bra fylde, rund men frisk. Riktig god munnfølelse. Bra sødme og syre. Bra tannin. Fantastisk ettersmak. Passer riktig bra sammen med kraftige kjøttgryter. Dette er en vin jeg skulle elske å smake igjen om ni, ti år. Meget bra kjøp.

4 KOMMENTARER

  1. Må jo nevnes at Serios yngste datter Paola og hennes datter Federica er likeverdige i forhold til eierskap på gården. Begge jobber med kunder/salg og eksport.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.