Weingut Pflüger ligger i den lille byen Bad Dürkheim i Pfalz, og har laget vin på økologisk vis i snart tre tiår.

I en alder av 29 år tok Alexander Pflüger i 2010 over familievingården og implementerte sin egen vinmakingsfilosofi, som han hadde opparbeidet seg etter ti år med studier og praksis på vingårder over hele verden.

– Jeg ønsket å fokusere på tørre hvite viner av høy kvalitet som er fulle av egenart og produsert i harmoni med naturen. Målet mitt er å jobbe med naturen, ikke mot den, fortalte Alexander Pflüger i Godt Drikke engang. Og høy kvalitet er noe som han har lykkes med.

I korte trekk handler filosofien hans om å drive så naturlig som mulig basert på ”gamle” verdier som mangfold og livskraft. Han bruker for eksempel hester i vinmarkene, og gjør det han kan for å bevare det vakre kulturlandskapet med fikentrær og sypresser.

Pflüger Herrenberg Riesling Trocken 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 249,90 Poeng: 89/100

Drua er riesling. Lysgul med et lite grønt skjær på fargen. Duften har klassisk riesling duft med sitrus, epler og hint av blomster og vinbergfersken. Frisk og fyldig på smake som lever flott opp til duften med sin sitrus og vinbergsfersken. Meget bra balansert syre og sødme. En lang, meget god ettersmak. Passer fint sammen med alle former for skalldyr og personlig liker jeg den meget godt til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.