Man er ikke likegyldig til vinene fra Frank Cornelissen. Enten elsker man dem, eller så hater man den.

Hollandske Frank Cornelissen grunnla gården sin 2001 på Etna, Italia. Og fra dag ett har det vært diskusjon rundt hans filosofi om rene og naturlige viner med minst mulig ytre innblanding. Men heldigvis så fikk han relativt hurtig venner som elsket vinene hans.

Etter en ytterst beskjeden start på noen tusen flasker i 2003, har årsproduksjonen nå nådd omlag 60.000 flasker. Han har 19 hektar med vinmarker, fordelt på 15 forskjellige steder og 2 hektar med oliventrær.

En bieffekt av hans usedvanlige kunnskaper, er hans popularitet. Frank Cornelissen innså sent at han har blitt en ”superstjerne” på vinhimmelen. Etter mange år har det blitt så mange tilhengere at han ikke lengre kan gå på den lokale vinbaren for å henge med venner. Det er for mange vinturister som vil hilse, ta selfie og diskutere vin med ham.

Jeg smakte vinene til Frank Cornelissen første gangen for en fem, seks år siden. Fra å være veldig skeptisk, ble jeg relativt hurtig meget begeistret for vinene hans. Og det med god grunn. Vinene til Frank Cornelissen kan du oppleve på Tromsø Øl- og Vinfestival den 4.mai. Billetter finner du nederst på siden.

(Kilde Svein Lindin)

Cornelissen Munjebel MC Rosso 2014. Italia, Sicilia, Terre Siciliane. Pris kr. 549,90 Poeng 89/100

Drua er Nerello Mascalese. En mørk rød farge. En herlig duft av røde bær med hint av blomster og vanilje. Varm og frisk på smak med en fin fylde. God sødme som er balansert av en elegant syre. Mild tannin. En lang og fin ettersmak. Passer bra til storvilt som elg. Høy alkohol på hele 15%. Prisen er relativt høy, så spleis med tre, fire venner og få en helt fantastisk opplevelse. Meget bra kjøp.

Billetter finner du her.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.