Ukens vin er en rosévin fra Østeriske Petra Unger.

Petra Unger holder til i Kremstal. Godt nok har ikke Kremstal vært egen vinregion så lenge. Bare siden 2007 da regionen ble skilt ur fra naboregionen Wachau. Men det var et smart trekk, for nå er Kremstal kanskje en av Europas beste vinregioner.
Det var Petra Ungers far, Wolfgang Unger, som skapte vingården i 1964. Først som en hobby med druer i hagen. Som det pleier å gå med hobbyer som blir en lidenskap, hagen ble bare større og større. Og i 1987 ble hobbyen en ekte vingård. Fra å ha vært en autodidakt hobbyprodusent, ble han en av Østerrikes mer spennende produsenter. Så det var kanskje ikke så rart at Petra Unger studerte landbruksvitenskap med vekt på planter og ønologi. Petra Unger overtok den 11 hektar store gården i 1999 da hennes far gikk bort. Og som mange av de unge spennende vinprodusentene så mener hun at det viktigste arbeidet er i vinmarkene.

-For meg betyr arbeidet i kjelleren «mindre er mer,» fortalte hun Godt Drikke en gang.
– Kvaliteten oppstår i vinmarkene. Når jeg jobber med vinstokkene, er jeg nøye med den naturlig prosessen, bruk av grønngjødsel, luking og sortering av druer samt at alle druene høstes for hånd. Dette gjør det på den ene siden mulig å behandle hver vinstokk individuelt, og på den andre, å høste i flere omganger og bare plukke druer som er modne og gode nok.

Unger Zweigelt rosé 2019. Østerrike, Kremtal. Pris kr 189,90 Poeng 88/100

Som navnet sier, så er drua den østeriske drua Zweigelt. Fin lyserosa farge. Meget elegant duft av bringebær med hint av jordbær og noe blomst.  Frisk og fruktig smak med en bra fylde. God syre og sødme. Meget bra ettersmak. En vin som kan passe sammen en laksesalat og late dager sammen med venner. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.