Familien Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône siden det 1700 århundre. Det var også på den tiden de kjøpte den første parsellen av biskopen i Avignon.

I 1954, ble Les Cailloux grunnlag av Lucien Brunel. Navnet på domenet kommer fra cailloux roulés, de store gyllene steinene i området. I 1971 overtok sønnen André Brunel. Selv om

André Brunel

André Brunel

Les Cailloux var kjent som en god og pålitelig produsent, så var det André Brunel som tok Les Cailloux inn i eliteklassen av produsentene i Chateauneuf du Pape. Det var han som innførte den strenge kontrollen av dyrkingen av druene i vinmarken med mindre utbytte men med en fantastisk kvalitet. Han var den første i Chateauneuf du Pape som sådde gress mellom rekkene av vinstokker og fjernet all bruk av kjemikalier i vinmarkene. Samtidig så utstyrte han kjellerne med moderne utstyr.

Det var også André Brunel som føyde hovedparten av de 40 hektarene vinmark de eier i Côte du Rhône, de 30 hektarene i IGP Vaucluse Vins de Pays til de 20 hektarene i Chateauneuf du Pape.

Fabrice Brunel

Det var kanskje ikke så rart at Fabrice Brunel var nervøs den dagen da hans far ringte ham og spurte om han var klar til å komme hjem etter ti år i Paris. Om ikke, så ville han selge.

Fabrice Brunel

-Det var egentlig ikke noe valg, fortalte Fabrice Brunel til Godt Drikke engang.

Så i 2013 fulgte han i sin fars fotspor som den 8. generasjonen vinmaker og som 4. generasjon på Les Cailloux. I begynnelsen nøye overvåket av pappa Brunel.

Men personlig synes jeg Fabrice blomstrer årene etter han fikk helt frie hender. Noe Cuvée Sommelongue 2017 er et meget bra bevis på.

Dom. André Brunel Côtes du Rhône Cuvée Sommelongue 2017, Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 169,90 Poeng: 89/100

Druene er Syrah 10%, Grenache 85%, Mourvèdre 5%. Fin, litt ung rød farge. Duft av røde bær, krydder og en anelse kjøtt. Frisk med en bra fylde på smak. Lever fint opp til duften med en meget bra balansert syre og sødme. Bra tannin en fin ettersmak. Passer bra til vilt. 2015årgangen fikk 86 poeng, men 2017 er en fantastisk opplevelse. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.