New Zealandske Matua ble grunnlagt 1974 av brødrene Bill og Ross Spence.

Egentlig hadde det startet noen år før, i 1969, da brødrene fikk sine første 3 hektar med vinmark og et skur hvor de eksperimenterte med ulike typer druer. De ville nemlig skape noe helt nytt. Og til slutt falt de ned på drua Sauvignon Blanc.

-Det var nesten et sjokk første gangen vi smakte vinen vår. Den hadde alt, aroma av stikkelsbær, hylleblomster og så hadde den en intens god smak og ikke minst en perfekt syre. Og vi visste det var den drua vi ville satse på, fortalte Bill Spence til Godt Drikke for en liten stund siden.

Både Bill og Ross Spence er utdannet ønologer, Ross fra USA og det var han som hadde «funnet» Sauvignon Blanc. Men det var begge brødrene som satte New Zealand på vinkartet med sin Sauvignon Blanc og i dag er det Sauvignon Blanc og Pinot Noir som er de viktigste vineksportene til New Zealand.

Matua Lands and Legends Central Otago Pinot Noir 2017. New Zealand, Central Otago Pris kr. 199,90 Poeng 90/100

Druen er hundre prosent Pinot Noir. Vakker mørk rød farge. Meget bra duft av jordbær, urter og bitte litt eik. Fyldig og rund på smak. Frisk med bra fruktighet. Flott balansert syre og sødme. Meget bra ettersmak som varer og varer. En vin som kan brukes til rødt kjøtt. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.