Ukens vin er en bag in box med Zaccagnini Cantina Rossa Montepulciano d´Abruzzo 2019

0

Ukens rimelige vin kommer fra Italia, Abruzzo. Vinen er kanskje best kjent som «pinnevinen,» men her er den i en Bag in Box.

Cantina Zaccagnini ble grunnlagt av Marcello Zaccagnini i 1978. Vinhuset holder til i hjertet av Abruzzo. På tross av at startet med en liten vinmark med montepulcianodruer og produserte sine første viner i et hjemmesnekret skur, så har den vokst til 150 hektar og er i dag en av regionens hjørnestensbedrifter. På tross av det store veksten, er Marcello opptatt av å ta vare på nærmiljøet. For å sikre bærekraftig forvaltning av jorden har de i mange år gjort forsøk med økologisk drift på et utvalg av vinmarkene og er i dag en av de største produsentene av økologisk vin til det norske markedet.

Concenzio Marulli er husets vinmaker og gjennom forskning på druenes utvikling gjennom vekstsesongen, planter mellom vinrankene, eksperimentell vinifikasjon og hvordan ulike fat påvirker vinen, har han funnet oppskriften på særpregede og fruktige viner med minimalt av inngripen. Parallelt har Marcello investert i det nyeste av teknologi. Tilsammen gjør dette at vingården lager autentiske viner av høy kvalitet, noe som også har gitt Zaccagnini ry som en av regionens ledende produsenter.

Zaccagnini Cantina Rossa Montepulciano d´Abruzzo 2019. Italia, Abruzzo. Pris kr. 499,90

Drua er Montepulciano. En mørkerød farge. Duft av mørke kirsebær, urter og små hint av blomster. Smaken er rund og bløt med smak av duften. Bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Meget bra ettersmak. En vin som passer best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.