Villabella ble grunnlagt i 1971 av Walter Delibori and Giorgio Cristoforetti og fortsatt drives gården av de to familiene.

Vingården ligger midt i hjerte av Bardolino Classico-området, noen få minutter fra Verona. De betraktes som en av de absolutt beste produsentene av Bardolino, men også en av de absolutt beste amarone produsentene. I dag så har de cirka 250 ha vinmark, som sakte men sikkert legges om til økologisk landbruk.

villabella-amarone-highAmarone Della Valpolicella DOC Classico 2009. Italia, Veneto, Amarone della Valpolicella 92 poeng.

Klassisk Amarone. Men mer nyansert enn mange av de macho amaronene som er på markedet. Fargen er vakker mørkerød, duften har rått kjøtt, uten at det er negativt av den grunn. Her er det mørke bær og hint av urter og sjokolade. Smaken er kraftfull med en virkelig god munnfølelse. En vin som virkelige lever opp til duften med sine mørke bær, urter og sjokolade. Fin tannin og en virkelig balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Passer perfekt til storvilt eller som kos sammen med venner. Selv om prisen er høy, så er den verd vært øre. Et meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.