Ukens Vin.

Ukens vin er en Italiener. Og siden det er ferietider og de fleste av oss bruker altfor mye penger, så er ukens vin en prisverd  bag in box.

Franco Francesco ble født i 1911 i den lille landsbyen San Damiano d’Asti i den sørligste delen av Piemonte. Og det var her han også plantet sine første stokker i 1933. Filosofien var enkle. Lage best mulig vin av de lokale druene. Og man må vel si han lykkes da han ble betraktet som en av de bedre vinprodusentene i d´Asti.

3866006-1I dag er det tredje generasjon som driver firma. Og de har klart å utvikle vinen så mye at Decanter tildelt dem World Wine Award 2014 for deres vin Moscato d´Asti. På polet finnes det flere vin fra Franco Francesco. Men her er en bag in box,

Franco Francesco Dolcetto, Italia Piemonte. 85 poeng.

En klar rubinrød farge. Bra duft av røde bær som kirsebær. Smaken er fruktig med bra fylde. Lever fint opp til duften med sine røde bær. Bra balansert syre og sødme. Helt ok med tanniner. Fin ettersmak. Passer fint sammen med grillet lyst kjøtt eller hvorfor ikke pizza? Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.