Ukens Vin.

Av og til faller man over en vin som er mye mer enn man forventer. En sånn vin er Julien Sunier Beaujolais Fleurie 2014.

Skaperen av vinen, Julien Sunier, er fra Burgund. Nærmere bestem sennepsbyen Dijon. I flere år arbeidet han på forskjellige vingårder rundt omkring i verden, før han i 2003 slo seg ned i Beaujolais. I 2005 kjøpte han en liten gård, , » La Ferme des Noisetiers » i den vakre landsbyen Avenas. Akkurat som Jean Paul Brun, lager han naturvin. Men det som for meg er ennå viktigere, akkurat som Jean Paul Brun, han går tilbake til røttene. Til tiden før Beaujolais ble assosiert med halvferdige viner som smaker saftevann. For det ble, og det blir skapt noen fantastiske viner i Beaujolais. Og en sånn vin er

Julien Sunier Beaujolais Fleurie 2014. Frankrike, Burgund, Fleurie. 88 poeng.

Fargen er klar, rød. Duften er sommer. Det vil si, her er det blomster, røde bær og hint av  urter. Leskende frisk og saftig på smak. Med fin syre som balanseres av en utrolig bra sødme. En god ettersmak som kunne vært noe lenger. Passer fint sammen med lyst kjøtt og fisk. Dette er et meget bra kjøp og kanskje er det årets Beaujolais.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.