Ukens vin, er fra Burgund. Dels for at de lette, elegante burgundvinene går bra sammen med lyst kjøtt og småvilt, men også for at vinene passer bra sammen med høsten.

Første gangen jeg smakte vin fra Domaine Pavelot, er for mer enn 25 år siden. Sammen med noen venner seilet jeg på Canal de Bourgogne og hadde hørt om Château Savigny-Lès-Beaune som hadde et fly- og bilmuseum. Så det var helt naturlig å sykle lange veier for å se på biler og kanskje kjøpe noe vin et eller annet sted. Og det var da vi endte opp på Domaine Pavelot, og vinene vi smakte var et kjempe kick. For min del, var de et større kick enn bilmuseet.

Navnet Pavelot har gått i arv fra far til sønn, siden 1789. I dag, så er det far og sønn Jean-Marc og Hugues Pavelot som forvalter de 12 ha vinmark. Og de produserer stort sett bare rødvin. Hugues Pavelot begynte å arbeide sammen med sin far 1999 og i dag så er det han som har det største ansvaret for de cirka 70.000 flaskene de produserer pr. år. Han er utdannet i Beaune men har også hatt studieopphold i Oregon i USA. Selv om de fortsatt lager vin som kan lagres i små evigheter av de beste årgangene, så har Hugues dreid produksjonen mot yngre viner.

Markene deres ligger som sagt i Savigny-lès-Beaune, men har også vinmarker i Beaune og Pernand-Vergelesses. I dag så holder de til i en vinkjeller fra 1800-tallet som de kjøpte i 1989.

Pavelot Savigny-les-Beaune 1er Cru Aux Gravains 2014. Frankrike, Burgund, Beaune. Pris kr. 398,- Poeng 90/100

Vinen er laget på hundre prosent Pinot Noir. Klassisk burgundrød farge. Duft av bringebær med elegant hint av krydder. Smaken er frisk med fin fylde. Nesten så man kunne si at den er prototypen på en Burgund. God munnfølelse, meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Meget bra ettersmak. Dette er en virkelig elegant vin som fungerer bra sammen med lyst kjøtt og småvilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.