Ukens Vin

0

Jeg skrev for noen måneder siden at det finnes vinmakere og det finnes vinmakere som er kunstnere. Og det mener jeg fortsatt.

Thierry Germain er en vinmaker som har gått utover handverket og som skaper kunst av vinen sin. Som skaper opplevelser og nytelser. Som ung, meget dyktig vinmaker med bakgrunn fra Bordeaux, dro han til Loire og startet sin egen vinproduksjon. Siden bestemte han seg for å glemme alt han hadde lært, og begynne på nytt med et åpent sinn og biodynamisk metoder. I dag er det arbeidet i markene som er grunnlaget for kvaliteten på vinene hans. Han høster tidligere enn før for å få bedre friskhet og fruktighet og vinene hans har langt mindre eik enn før. Domaine des Roches Neuves produserer Saumur og Saumur Champigny med potensiale for lang lagring, og en kvalitet som kan måle seg med det beste fra Frankrike. Og det til priser som er overkommelige.

Dom. des Roches Neuves Saumur Champigny 2016. Frankrike, Loire, Saumur-Champigny. Pris kr. 199,90 Poeng 89/100.

Vinen er produsert på 100% Cabernet Franc. Dyp rød. Lekker duft av urter, gress og jordbær. Med andre ord, en klassisk Cabernet Franc duft. Fin fruktig smak. God munnfølelse. Riktig god balanse mellom syre og sødme. Frisk ettersmak. En vin som passer bra sammen med lyst kjøtt og gode diskusjoner. En organisk vin som er en ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.