Etter å ha jobbet i flere år for vinprodusenter i Frankrike, California og Sør-Afrika, valgte Chris og Andrea Mullineux å bosette seg Swartland regionen i Sør-Afrika- overbevist om at den spesielle granitt- og skiferbaserte terroir og de gamle vingårdene i området hadde potensiale til å skape virkelig stor vin.

Sammen med forretningspartnerne Keith Prothero og Peter Dart etablerte de i 2007 Mullineux Family Wines. Og de hadde rett om potensiale i området. For i løpet av veldig kort tid etablerte de seg som en av Sør-Afrikas mest kjente vinmerker, både lokalt og internasjonalt. Ikke hadde de bare oppnådd fra 2007 til 2016 17 femstjerners anmeldelser fra det anerkjente  Platter’s South African Wine Guide, men de hadde også fått tildelt Red Wine of the Year i 2013 og 2016. Og ikke minst, de ble kåret til Winery of the Year i 2014 og 2016.

At fotball-VM i 2010 betydde mye for Sør-Afrika, er en kjent sak. Og det betydde mye også for Mullineux Family Wines. Da innledet den kjente indiske forretningsmannen Analjit Singh sitt kjærlighetsforhold til Sør-Afrika. Han besøkte VM sammen med sin datter. På besøk i Franschhoek valley, følte han “a deep sense of belonging, of energy, a sense of place.” Litt senere kjøpte han tre tilstøtende vingårder som han la inn I Franschhoek hospitality portefølje under navnet Leeu Estates. Leeu er det Afrikaanske ordet for løve og er sanskrit variasjon av Singh. I 2013 slo han seg sammen med Chris og Andrea ved å kjøpe Keiths aksjer. Samtidig byttet selskapet navn til Mullineux & Leeu Family Wines.

Mullineux Syrah 2013 Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland 92 poeng.

Dette er kanskje noe av det beste jeg har smakt av Sørafrikansk vin. Den er tett på det rødblå på fargen. En herlig, duft av mørke bær, krydder, fat og hint av eksotisk blomst. Smaken har en lekker munnfølelse, med bjørnebær og hint av krydder. En perfekt balanse. Lang og god ettersmak som man håper aldri skal ta slutt. Men, det gjør det jo. Perfekt til lam eller vilt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.