Ukens rimelige viner er alle på Bag in Box.

Felles for alle vinene er at jeg har smakt de i tidligere årganger og at jeg synes de passer fint sammen med høsten. En annen sak er at de holder en meget god kvalitet. Med andre ord, her er det valuta for pengene.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna 2017, Italia, Piemonte Pris kr. 499,90

Drua er Barbera. Dyp røde farge. Duft av kirsebær med hint av urter. Smaken er frisk og fyldig med bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine bær. Bra tannin. En fin ettersmak. Passer bra til lam. Meget bra kjøp.

Valli Unite 2018. Italia, Piemonte, Tortona, Cascina Montesoro. Pris kr. 550,

Testens beste. Druen er hundre prosent Barebera. Mørkerød farge.  Klassisk av bringebær med hint av blomster. Frisk og fyldig på smak. Lever opp til duften og med en meget godt balansert syre og sødme. Fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer fint til lam og lyst kjøtt og ikke minst kos. Dette er et meget bra kjøp.

João Portugal Ramos Smart Dog 2017  Portugal, Alentejo. Pris kr. 399,-

Druene er Syrah 85%, Trincadeira 15%. Fin, mørk rødfarge. Duft av kirsebær med hint av blomster. Frisk og fyldig på smak. En smak som lever opp til duften med sine mørke bær. Rund og behagelig med godt balansert syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. Går veldig bra sammen med lam. Utmerket kosevin.

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay 2019. Chile. Pris kr. 389,90

Drua er Chardonnay. Lys strågul med et lite grønt skjær på fargen. Duft av epler, sitrus og noe tropiskfrukt. Frisk og ung i smaken. De samme smakene som i duften med epler og sitrus samt noe fat. Vel balansert syre. En fin ettersmak. Passer fint sammen med fisk og skalldyr, men aller best sammen med venner. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.