Ukens rimelige viner er tappet på Bag in Box.

Vin som jeg synes passer glimrende i denne mørketiden. Vin som gir bra med valuta for pengene.

Ch. Dudon 2018. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 479,90 Poeng 87/100

Druene er Cabernet Franc 15%, Merlot 83%, Cabernet Sauvignon 2%. Mørkerød Bordeaux farge. Bra duft av mørke bær, solbær,  urter og en anelse fat. Smaken er moden på tross av sin ungdom og med god fylde. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Fin tannin. Samme bær og urter som i duften. God ettersmak. Passer bra sammen med lam.  Her er det mye Bordeauxvin for pengene. Løp og kjøp.

Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2018. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr.449,90  Poeng 86/100

Ny årgang. Drua er hundre prosent Monastrell. Mørkerød på fargen. Nydelig duft av modne kirsebær med fine hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og riktig bra balansert. God ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer glimrende til lam og kos. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

BattenfeldSpanier Riesling Trocken 2018. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 449,90 Poeng 87/100

Drua er Riesling. Gulgrønn farge. Meget god frisk duft av grønne epler, sitrus med hint av blomster. Smaken har en god munnfølelse og friskhet. Akkurat som i duften er det epler, sitrus og blomster. Nest inntil en prefekt balanse mellom syre og sødme. En lang, elegant ettersmak. Passer fint sammen med fet fisk. En ekte løp og kjøp vin.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2018. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 264,90 (150 cl) Poeng 86/100

Vinen er laget på Sauvignon Blanc. Fin gulgrønn farge. God duft av sitrus, frukt og små hint av stikkelsbær. God fruktig start, bra fylde med frukt, stikkelsbær og noe sitrus. Meget bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. Kan brukes til fisk, og kos. Meget bra kjøp!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.