Ukens rimelige viner kommer alle sammen fra Toscana i Italia.

Og det er det to grunner til… den første er at det er deilig å drømme seg bort til Toscana når vinden hyler rundt husveggen i januar… Den andre grunnen er at man får utrolig mye vin for pengene med vin fra Toscana.

Villa Poggio Salvi Tosco 2016. Italia, Toscana. Pris kr. 154,90 Poeng  88/100

Sangiovese er drua. Mørke rød farge. Meget lekker duft av kirsebær og plommer. Frisk fyldig smak med en riktig bra munnfølelse. Lever bra opp til duften. Godt balansert syre og sødme. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer sammen med kraftig pastaretter. Testens beste vin. Løp og kjøp.

Casamatta Rosso 2017. Italia, Toscana. Pris kr. 134,90 Poeng 86/100

Drua er Sangiovese. Mørke rød farge. Bra duft av mørke bær med fint hint av plommer. Rund fyldig smak med bra fruktighet. Godt balansert syre og sødme med en bra tannin. En riktig bra ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt. Her er det virkelig mye vin for penga. Meget bra kjøp.

Caparzo Sangiovese 2016. Italia, Toscana. Pris kr. 139,90 Poeng 84/100

Druene er Merlot 5%, Petit Verdot 5%, Sangiovese 85%. Hva de siste fem prosentene er, vet jeg ikke. Middels dyp rød på farge. Duft av røde bær og urter. Fruktig med bra fylde på smak. Rund med noe sødme. Ok tannin og en ok ettersmak. En bra vin som passer til det meste. Meget bra kjøp.

Col di Sasso Sangiovese Cabernet Sauvignon 2016. Italia, Toscana. Pris kr. 149,90 Poeng 82/100

Druene er Sangiovese 70%, Cabernet Sauvignon 30%. Mørkerød farge. Duft av kirsebær samt noe tre. God fylde og en bra fruktighet. Bra syre og sødme. Bra ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.