Ukens rimelige viner har ikke noe tema. Om tema ikke skulle være en reise igjennom Europa.

Ramos 2016. Portugal, Alentejo. Pris kr. 169,90 Poeng 84/100

En druemiks av Aragónez 18%, Alicante Bouschet 42%, Touriga Nacional 15%, Trincadeira 15%, Cabernet Sauvignon 10%. Skal det være en miks, så skal det være. Mørkerød farge med et lite blått skjær. Duft av mørke bær, noe tre. Smaken har en bra frisk, fylde. Lever opp til duften med sine mørke bær. Bra syre, fin tannin. Bra ettersmak. Passer til lammekoteletter.  Meget bra kjøp.

Villa Borghetti Valpolicella Classico 2017. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr. 129,90 Poeng 80/100

Vinen er lagt på Corvina 70%, Rondinella 20%, Molinara 10%. Fargen har en fin rød farge. Dufter av røde bær med et lite hint av tre. Smaken har en fruktig fylde. Røde bær og hint av urter. Bitte litt tre. En mild tannin. En helt grei ettersmak. Vin som fungerer riktig bra som kos.

Hvitvin.

Egon Schmitt Drei Steine Riesling Tr. 2017. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 145,- Poeng 88/100

Denne ukens beste vin. Druen er selvfølgelig riesling. Fin strågul farge. God duft av sitrus, epler og hint av vinbergsfersken. Smaken er fruktig, frisk med en riktig fin fylde. Lever opp til duften. Meget bra balansert syre. En lang og fin ettersmak. En vin som passer bra sammen venner men fungerer også fint til lyst kjøtt og fisk. En løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.