Piemonte er et av Italias mest spennende vindistrikt.

Mye på grunn av Nebbiolo-druen som er grunnlaget for de store vinene fra Barolo og Barbaresco.

Distriktet grenser opp til Frankrike og Sveits og er vakkert omkranset av alpene. Piemonte betyr jo «for føttene av fjellene.»

Piemonte er blant de rikeste regionene i Italia. Selv om noen av Italias største industrier, så som Fiat, Ferrari, Olivetti og Lancia holder til i Piemonte, så er det fortsatt landbruket som er distriktets ryggrad.

Over halvparten av Piemontes sjuhundre km² vinmarker bærer kvalitetsklassifiseringen Denominazione di Origine Controllata (DOC), og regionen har i tillegg en tredel av alle Italias Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) – den høyeste kvalitetsklassifiseringen i Italia.

Oma Barbera d’Alba 2017. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 159,90 Poeng 86/100

Drua er Barbera. Fin rød farge. Bra duft av mørke bær med hint av urter og blomst. Smaken frisk, god fylde og lever fint opp til duften. Godt balansert syre og sødme. Fin tannin. Bra ettersmak. En vin som fungerer fint sammen med lyst kjøtt og til kos. Meget bra kjøp.

Pecchenino San Luigi Dogliani 2017. Italia, Piemonte, Dogliani. Pris kr. 159,90 Poeng 87/100

Drua er Dolcetto. Mørkerød på fargen med et lite blått skjær. Riktig fin duft av mørke bær, hint av blomst og urter. Smaken har flott fylde, bra munnfølelse og en riktig bra balansert syre og sødme. En fin, frisk ettersmak. Passer til vilt. Meget bra kjøp

Pod. Ruggeri Corsini Barbera d´Alba 2016. Italia, Piemonte, Alba. Pris kr. 164,90 Poeng 87/100

Drua er Barbera. Mørkerød farge. Duftene er kirsebær, lær og bitte litt vanilje. Smaken er frisk og fyldig. Lever fint opp til duft med bra balansert syre og sødme. En mild tannin. God ettersmak. Fungerer bra sammen med lyst kjøtt og til torsk. Meget bra kjøp.

Musserende vin.

Villa Giada Rosé 2017. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 159,90 Poeng 84/100

Druene er Barbera 20%, Nebbiolo 80%. Lys rosa på farge. Bra bobler og fint lyse rosa skum. Duften har både bringebær litt frisk frukt og hint av urter. Frisk og fruktig på smak. Lever fint opp til duften med sine bær og frukt. Bra balansert og en fin ettersmak. En ekte kosevin. Bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.