Dagens rimelige viner kommer fra Veneto i Italia.

Veneto er Italias mest produktive vinregion. Her finner man alt fra de aller enkleste bordviner til noen av de absolutt beste vinene som lages i Italia. Her er alt fra musserende Prosecco til elegante hvite viner fra Soave til de kraftige, nesten voldsomme amaronevinene.

Du kan lese mer om Veneto her.

Rødvin.

Monte del Frá Bardolino 2017. Kr. 140,30

Druene er Corvina 70%, Molinara 10%, Rondinella 20%. Fin rød farge. Nydelig duft av kirsebær, krydder og små hint av urter. Smaken har ok fylde, frisk med bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Bra fruktig ettersmak. En vi som går fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Monocolo Corvina 2016. Pris kr. 122,90

Drua er Corvina. Mørkerød på farge. En helt ok duft av mørk frukt, litt krydder og urter. Bra smak av kirsebær, urter og med riktig bra balanse. Bløt og lett drikkelig. Ok ettersmak. Passer til den store grillfesten. I forhold til pris, meget bra kjøp.

Hvitvin.

Monte del Frá Cà del Magro Custoza Superiore 2015. Pris kr. 149,90

Druene er Garganega 40%, Cortese 20%, Trebbiano 20%, Tocai Friulano 5%, Incrocio Manzoni 15%.  Gulgrønn farge. Riktig bra duft av grønne epler, sitrus og små hint av urter. Fruktig, frisk og rund på smak. God munnfølelse. Meget bra balansert. Bra ettersmak. En ekte kose vin til varme sommerkvelder.  Meget bra kjøp.

Rosévin

Villabella Bardolino Chiaretto Classico Rosé 2017 Pris kr 129,90

Ny årgang. Lys rosa på fargen. Fin duft av epler, sitrus og hint av røde bær. Frisk og saftig på smak, samme røde bærene og eplene som i duften. Bra balansert syre og sødme. En lang og fin ettersmak. Kan brukes til både salaten og lyst kjøtt, men passer like bra til kos. Mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

Musserende vin.

Astoria Fashion Victim Rosé. Pris kr. 140,-

uFin lys rosa farge. Bra bobler. God duft av sommer med blomster og jordbær. Smaken lever fint opp til duften med god friskhet og en bra syre. En bra lengde på ettersmaken. Passer riktig bra sammen med jordbær og gode venner. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.