Ukens rimelige viner.

0

Øl- og Vinfestivalen er nå over. Tilbake sitter man med en rekke inntrykk og gode opplevelser. Og tre viner med seks på terningen.

En av de gode opplevelsene, var gjensynet med vinene til Allesverloren og Danie Malan. Personlig er jeg utrolig glad i hvordan man kan oppleve at samme vin og samme årgang utvikler seg fra år til år.

Allesverloren Tinta Barocca 2014. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 149,90 

Druen er hundre prosent Tinta Barroca. Fargen er vakker mørkerød. Herlig duft av mørke bær og bitte litt krydder og fat. Fin, fyldig smak som følger duften, med fine hint av urter og krydder som slår følge inn i en lang og god ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lam. Et meget godt kjøp!

Allesverloren Shiraz 2015. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 149,90.

Fargen er dyp rød med et lite blått skjær. Fine toner av mørke bær med hint av fat og urter på duften. Smaken har en fyldig, god munnfølelse med mørke bær og hint av urter og fat. Riktig bra balansert syre og sødme. Fin tannin. En god ettersmak. Dette er en vin som går glimrende sammen med vilt. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Allesverloren Chenin Blanc 2017. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 149,90 

Dette skal visstnok være kun tredje gangen Danie Malan lager en vin på Chenin Blanc. Og for å si det først som sist, dette er en bra opplevelse. Fargen er lys gul med et bitte lite grønt skjær. En meget bra duft av noe sitrus, plommer og hint av aprikoser. Smaken er fruktig, rund og fyldig. Meget bra balansert syre og sødme hvor det er friskheten som dominerer. Bra ettersmak. Passer fint sammen med grillet fisk og til kos med gode samtaler. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.