Kjært barn har mange navn. Så også druen Syrah eller Shiraz.

Lenge trodde mange at druene stammet fra byen Shiraz i Persia. Selv om jeg skulle ønske den hadde sitt utspring i 1001 natt, er den en krysning mellom Mondeuse Blanc og Dureza og er en ekte franskmann fra Rhône.

Vi kaller den Syrah i Europa, Sør-Amerika og USA. I Canada, Australia kalles den Shiraz, mens den i Sør-Afrika kalles begge deler. Helt etter om vinen har en europeiske eller australsk stil.

Terres de Truffes 2014. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Ventoux. Pris kr. 159,90 

Drua er Grenache 50%, Syrah 50%. Mørkerød på fargen. Riktig bra duft av mørke bær, lakris og bitte litt tre. Smaken har en nydelig munnfølelse, frisk og fyldig. Mild tannin. Bra syre og sødme. Lever fint opp til duften med hint av krydder. Bra ettersmak. Passer både til kos og lam. Meget bra kjøp.

Domaine des Treilles Syrah 2015. Frankrike, Rhône Sør, Vaucluse. Pris kr. 149,90 

Hundre prosent Syrah. Litt disete, mørkerød farge med et lite blått skjær. Nydelig duft av kirsebær, lakris og en anelse jord. Rund og bløt på smaken med fin fylde. Frisk. Bra tannin. Riktig bra balanse. Lever fint opp til duften med hint av urter. Mjuk ettersmak. Passer til kos. Meget bra kjøp.

Delas Côtes du Rhône Saint-Esprit 2015. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 144,90

Grenache 10%, Syrah 90%. Rødblå farge. Duften har mørke bær med små hint av sjokolade og lakris. God munnfølelse på smak. Frisk og fyldig med en mild tannin. Bra balanse. God ettersmak. En vin som fungerer bra med både lam, lyst kjøtt og ikke minst kos. Et riktig bra kjøp.

Vinologist Syrah 2016. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 137,90 

Drua er 100% Syrah. Rubinrød på fargen. Duft av mørke bær, solbær og små hint av blomst. Smaken har fin fylde, bra balanse og ikke for dominerende tannin. God, varm ettersmak. Går fint til vilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.