Ukens rimelige viner, kommer alle fra Piemonte, Italia.

Felles for alle sammen, er en meget hyggelige kvalitet og vin som gir valuta for pengene. Og ikke minst, vin som passer til årstiden.

Oma Barbera d’Alba 2016. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 159,90 Poeng: 86/100

Kokken, tv-kjendisen og ikke minst, vinkelner Ole Martin Alfsen, har gjort det meste innen mat og drikke. Også laget sin egen serie med viner.
Drua er Barbera. Fin rød farge. Bra duft av mørke bær med hint av urter og blomst. Smaken frisk, god fylde og lever fint opp til duften. Godt balansert syre og sødme. Fin tannin. Bra ettersmak. En vin som fungerer fint sammen med lyst kjøtt og til kos. Meget bra kjøp.

Pecchenino San Luigi Dogliani 2016. Italia, Piemonte, Dogliani. Pris kr. 154,90 Poeng 87/100

Mørkerød på fargen med et lite blått skjær. Riktig fin duft av mørke bær, hint av blomst og urter. Smaken har flott fylde, bra munnfølelse og en riktig bra balansert syre og sødme. En fin, frisk ettersmak. Passer til vilt. Meget bra kjøp.

Zuccarello 36 Barbera d’Asti 2015. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 150,- Poeng 86/100

Uten å skulle legge hode i pant, så tror jeg denne vinen er oppkalt etter Norges beste ishockeyspiller, New York Rangersspilleren Mats ”Zucca” Zuccarello. Vinen som er oppkalt etter mannen, er laget på hundreprosent Barbera. Har en fin mørkerød farge. Bra duft av plommer, mørke bær og hint av nøtter. Elegant frukt på smaken, fin fylde og bra syre og sødme. Lang og god ettersmak. Går fint sammen med svin og annet lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.