Ukens rimelige viner, er geografisk spredd over de flere vinland i Europa. Felles er en bra pris og bra kvalitet.

Quinta do Correio 2014. Portugal, Beiras, Dão. Pris kr. 139,

Tidlig på 1980-tallet begynte Quinta dos Roques å produsere vin selv, før det hadde alt av druer blitt avlevert til det lokale kooperativet og kvaliteten hadde vært deretter. Kapital var mangelvare så vinmarkene ble prioritert naturlig nok.
Vinstokkene ble modernisert og vinmarkene samt jordsmonnet ble kartlagt med tanke på kvalitet. Jordsmonnet er hovedsakelig en blanding av granitt og skifer, og med kun fokus på regionale druer viste det seg at smaken av opprinnelsesstedet begynte å bli mer tydelig i vinen. Etterhvert som kapitalen begynte å strømme inn ble det investert mer i produksjonsanlegget. Idag har Quinta dos Roques over 40 hektar med vinstokker som produserer ca 150.000 ltr vin fordelt på ¾ rødvin og ¼ hvitvin.
Druene er Touriga Nacional 30%, Jaen 50%, Rufete, Tinta Roriz, Alfrocheiro Preto. Fin rød farge. Fin krydret duft med mørke bær. Frisk, fruktig smak. Med blåbær, krydder og bitte litt urter. Bra syre med helt ok tannin. Bra ettersmak. Passer fint sammen med rødt kjøtt. Meget bra kjøp!

Forco Vini Barbera 2016. Italia, Piemonte. Pris kr. 119,90. Poeng 

Her er drua hundre prosent Barbera. Klar rød farge. Frisk duft av røde bær og en anelse urter. Smaken lever fint opp til duften med en anelse kirsebær, bra syre. Mangler en smule sødme. Lette tanniner. Ok ettersmak. Passer fint sammen med tradisjonell Italiensk mat. I forhold til pris, et mektig bra kjøp.

Marina Espumante Brut. Spania, Alicante. Pris kr. 129,90

Bogedas Bocopa ble opprettet i 1987 da en gruppe lokale kooperative slo seg sammen for å kunne markedsføre seg bedre. Dels sluttet de med bulkvin og fokuserte kun på flaskeproduksjon dels begynte de blant annet å produsere sin egen musserende vin. En beslutning som skapte en bedre fremtid både for kooperativene og ikke minst for de lokale vinbøndene .
Druene er en spennende cuvee av Merseguera 30%, Chardonnay 40%, Macabeo 30%. Lys grønngul på farge. Bra duft av blomst, epler og sitrus og små hint av brødbakst. Smaken er frisk, bra fylde og nydelige bobler. Lever fint opp til duften med sitrus, epler og blomst. Bra syre og sødme. Bra ettersmak. Passer glimrende til levende lys, latter og venner. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.