Siden vi er i midten av juli med dovne sommerdager for noe av oss, er ukens rimelige viner ”sommerlige.” Alle sammen fås på Bag in Box.

Av de cirka tjue vinene som ble smakt, presenterer jeg kun med de som holder mellom fem og seks på terningen og som holder en bra klasse.

Natural Selections Dom. le Garrigon Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 469,90. 300 Cl.

En ekte wow vin. Klar rød på fargen. Lekker lukt av mørke bær, tørkede urter og en anelse fat. Så smaken. Fyldig og rund med samme bærene og urtene som i duften. Bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En vin som går bra sammen med grill og glimrende som kose vin. Meget bra kjøp.

Dominic Basket Case Pinot Noir 2016. Australia, South Australia. Pris Kr. 298,00. 225 Cl

Dyprød på fargen. Bra duft av bringebær og litt urter. Smaken er bløt, rund og med samme bærene som i duften. Lav på syre. Fin ettersmak. Passer fint sammen med venner, diskusjoner rundt et bord og sene sommerkvelder. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

Coffele Soave. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 399,90 300 Cl

Lys gul med et lite grønt skjær på fargen. Lekker duft av frukt, med hint av blomstereng. Smaken er nesten klassisk Soave med bra fylde og friskhet, mandler og samme blomsterengen som i duften. Bra syre og sødme. Fin ettersmak. Passer bra sammen med pilla reker, sommersol og venner. Meget bra kjøp.

Signature Series P.J. Valckenberg Riesling Trocken 2016 Tyskland, Rheinhessen Pris kr. 419,90

Ingen sommer uten Riesling. Lys gul med et fint grønt skjær. God duft av epler, sitrus og blomster. Med andre ord, duft av sommer og sol. Fin fruktig smak som følger duften med sine epler, sitrus og drøm om sol. Bra balansert og med en god ettersmak. Kan brukes til både fisk og til kos sammen med gode venner. Meget bra kjøp

Pasqua SanZeno Organic Chardonnay 2016. Italia, Veneto. Pris kr. 399,90

En vin Godt Drikke har anmeldt tidligere. Fortsatt  lys strågul farge. Pærer og epler med et lite hint av sitrus på duften. Smaken inneholder de samme pærene som i duften og med det samme lille hintet av sitrus. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Vinen til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.