Ukens rimelige viner tar for seg de lettere sommervinen denne uken.

Vin som passer sammen med lette sommerretter eller bare til kos de dager det skulle virkelig være sol og sommer. Så hva er vel ikke mer naturlig enn å begynne med en rosévin?

Fontanafredda Langhe Rosato 2016. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr: 142,90 Poeng 88/100

Lys rosa på fargen. Bra duft av duft av rips, frukt og det lille udefinerbare i bunnen. Fin fylde, bra frukt, bra balansert. En lang og tørr avslutning. Passer fint sammen med lyst kjøtt eller fisk. Meget bra kjøp.

Hvitvin.

OMA Riesling 2014. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 139,0 Poeng 88/100

Fargen er lys gulgrønn. Har en bra duft av sitrus og grønne epler. En frisk, intens smak hvor sitrus og eplene går igjen. En god syre som balanseres virkelig bra mot med sødmen. Ettersmaken er god og lang. Passer glimrende sammen med sol og terrasse. Et veldig godt kjøp.

Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2014. Australia, South Eastern Australia. Pris kr: 139,90 Poeng: 85/100

Gulgrønn på fargen. Bra fruktig duft av epler, pærer og hint av blomstereng. Smaken er mjuk med god munnfølelse. Samme frukt som i duften. Bra balanse mellom syre og sødme. Passer bra sammen med venner en solskinnsdag. Riktig mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

Neef-Emmich Riesling Trocken 2016. Tyskland. Rheinhessen. Pris kr 129,90 Poeng 84/100

Fin gyllengrønn farge. God duft av sitrus, epler og hint av blomstereng. God fruktig smak med epler og sitrus. God syre og sødme. Lang ettersmak. Går glimrende sammen med både fisk og salat. Virkelig bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.