Ukens rimelige viner kommer geografisk fra et bredt spekter. Felles for alle sammen er at de holder bra kvalitet. Sågar noen med meget høy kvalitet. Noen av disse vinene kan du oppleve på Tromsø Øl- og Vinfestival den 6. Mai.

Casa de la Ermita Joven 2015. Spania, Jumilla. Pris: Kr. 142,00 Poeng. 85/100

Mørkerød med et lite blått skjær på fargen. Duft av bjørnebær, hint av blomst og krydder. Smaken lever opp til duften med sine bjørnebær, bra tannin og bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer bra sammen med kjøttgryter. Kan lagres. Meget bra kjøp.

Yellow Tail Cabernet Merlot 2015 Australia, South Eastern Australia Pris Kr. 134,90 Poeng: 85/100

Fin dyp rød farge. Bra duft av solbær og en anelse rips. Hint av urter og vanilje. Smaken har bra fylde, bra sødme og syre. Følger duften med sine bær og urter. God ettersmak. Passer fint sammen med gode venner og gode diskusjoner. Meget bra kjøp.

Hvitvin og musserende.

Leitz Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Trocken 2012/2013 Tyskland, Rheingau- Pris kr. 149,90 Poeng 90/100

Gulgrønn på fargen. Nydelig duft av sitrus, epler med et fint hint av blomster. Mjuk og fyldig munnfølelse. Frisk og fruktig med samme sitrus og epler som i duften. Perfekt syre og en lang og god ettersmak. Passer til  mager fisk som torsk. I forhold til pris, så er det skremmende mye vin for pengene. En ekte løp og kjøp vin.

Arvisa Bocchoris Reserva Brut Nature Spania. Pris Kr. 124,50. 84/100

Fin gulgrønn farge. Fine små bobler. Fruktig duft med sitrus og litt eple.  Smaken er som duften, fruktig, med bra syre og sødme. God munnfølelse og en fin ettersmak. Passer meget bra til kos.   Meget bra kjøp.

Billetter til Tromsø Øl og Vinfestival, finner du her. 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.